7 Eylül 2012 Cuma

Baş ağrısına iyi gelen bitkiler

Baş ağrısına ne iyi gelir?

Baş ağrısı günümüzde en çok şikayet edilen sağlık sorunlarından biridir. Daha çok kadınlarda görülen baş ağırısı, kişinin hayatını gün boyunca olumsuz yönde etkilemektedir.

Birçok sebebi olan baş ağrısı sorunu için bir hekime başvurarak ağrının sebebini öğrenebilirsiniz.

Biz de nedirbilgi.com olarak baş ağrısına nelerin iyi geldiğini sizlerle paylaşacağız.

Su: Hayatımızda çok önemli bir yere sahip olan su baş ağrısına da iyi gelmektedir. Günde 2 litre su içmelisiniz. Baş ağrısına yol açan etmenlerden biri de susuzluktur. Bu yüzden 2 litre suyu tüketmelisiniz.

Tahıl: Magnezyum açısından zengin olan tahıl, özellikle bayanların adet döneminde karşılaştıkları baş ağrısına iyi gelir.

Somon Balığı: Somon balığı bol miktarda omega 3 ihtiva eder. Somon balığının içerisindeki omega 3 yağları baş ağrısını gidermeye yarayan yağlardır. Özellikle öğle yemeklerinde somon balığını tüketmelisiniz.

Zeytinyağı: Zeytinyağı antioksidan içeriğe sahiptir ve bol miktarda E vitamini barındırmaktadır. Hormonal dengeyi sağlayan zeytinyağı baş ağrısına yol açacak nedenlerin ortada kaldırılmasına katkıda bulunmaktadır.

Zencefil: Zencefil mide bulantısına iyi geldiği gibi baş ağrısının da giderilmesinde faydalıdır. Sürekli devam eden baş ağrınız varsa zencefil çayı içebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder